24-25.06.2014r
Szkolenie z kuchni molekularnej
Szkolenie z kuchni molekularnej
Stowarzyszenie Beskidzki Klub Kulinarny wraz z Akademią Molekularną Jeana Bosa zaprasza na szkolenie z kuchni molekularnej z Jeanem Bosem, Ustroń, termin: 24-25.06.2014r
Koszt 750,00zł dwa dni, Członkowie Beskidzkiego Klubu Kulinarnego opłacający regularnie składki członkowskie 500,00zł Program:
Dzień 1
Rozpoczęcie szkolenia, powitanie uczestników. Przedstawienie produktów używanych w kuchni molekularnej.
Część teoretyczna, przedstawienie technik:
- sferyczne ravioli, - różny kawior, - technika vacum, - gotowanie w niskich temperaturach, - smażenie w wodzie, - technika wędzenia, - pianki, - gotowanie w azocie.
Część praktyczna:
Przedstawienie technik w praktyce W międzyczasie przewidziane przerwy na kawę i obiad. Zakończenie pierwszego dnia szkolenia.