parzenica

24-25.06.2014r

Szkolenie z kuchni molekularnej

. . .

Szkolenie z kuchni molekularnej

 

Stowarzyszenie Beskidzki Klub Kulinarny wraz z Akademią Molekularną Jeana Bosa zaprasza na szkolenie z kuchni molekularnej z Jeanem Bosem, Ustroń, termin: 24-25.06.2014r

Koszt 750,00zł dwa dni, Członkowie Beskidzkiego Klubu Kulinarnego opłacający regularnie składki członkowskie 500,00zł Program:

Dzień 1

Rozpoczęcie szkolenia, powitanie uczestników. Przedstawienie produktów używanych w kuchni molekularnej.

 

Część teoretyczna, przedstawienie technik:

- sferyczne ravioli, - różny kawior, - technika vacum, - gotowanie w niskich temperaturach, - smażenie w wodzie, - technika wędzenia, - pianki, - gotowanie w azocie.

 

Część praktyczna:

Przedstawienie technik w praktyce W międzyczasie przewidziane przerwy na kawę i obiad. Zakończenie pierwszego dnia szkolenia.

 

Dzień 2:

Przygotowywanie gotowych dań (przykładowego menu składającego się z 8-12 dań, na każdym szkoleniu inne menu) z wykorzystaniem poznanych wcześniej technik kuchni molekularnej. Dyskusje, wolne wnioski. Uroczyste wręczenie certyfikatów ukończenia szkolenia